Over Ons

Harmonie Orkest

Onze vereniging bruist als nooit tevoren. Het grote orkest bestaat uit zo'n 70 leden en staat onder leiding van Benny Laureyn. Alle generaties zijn vertegenwoordigd en de gemiddelde leeftijd ligt rond de vijfendertig. Zij repeteren elke vrijdag en trekken eens  per jaar samen op weekend. U kunt hen aan het werk horen tijdens de concerten en de stoeten waar ze aan deelnemen, net zoals ze tijdens het Kerstshoppen de straten van Leuven voorzien van kerst-klanken. Bovendien organiseren de leden jaarlijks een spaghettislag en een truffelverkoop. Het Ceciliafeest is een mooie traditie die natuurlijk in ere wordt gehouden.

Wil je meespelen? Dat kan. Wij spelen orkestwerken van niveau uitmuntendheid en eerste divisie en repeteren ieder vrijdag van 20u15 tot 22u15 in de Vlierbeekzaal van de Abdij van Vlierbeek. Neem contact op via het contactformulier.

Instap Orkest

Heel erg trots zijn we op ons Instaporkest, dat in 1999 werd opgericht en beginnende muzikanten de kans biedt om samen muziek te maken. Nele Ghijs richtte het Instaporkest op en heeft zich daar tot 2019 met hart en ziel aan gewijd. Deelname - en een eerste prijs! - aan het Europees Muziekfestival voor de Jeugd was de welverdiende kroon op haar werk. Filip Meeus heeft nu de taak op zich genomen onze startende muzikanten in te wijden in de orkest-wereld.

De Instappers - jong en iets minder jong - zijn een hechte groep. Naast de repetities  gaan ze ook regelmatig op pad en organiseren ze activiteiten. Tijdens gezamenlijke optredens met het Groot Oorkest leren de Instapper de andere muzikanten en hun instrumenten kennen. En dat schept een band, want op de liefde voor muziek staat geen leeftijd.

Wil je meespelen? Dat kan. Voorwaarde is dat je minimum 1 jaar instrumentles gevolgd hebt.  We repeteren iedere vrijdag van 19u00 tot 20u00 in de Vlierbeekzaal. Neem contact op via het contactformulier.

Harmonie Volharding is een UiTPAS-partner.

De UiTPAS is een klantenkaart voor je vrije tijd. Je spaart punten die je vervolgens omruilt voor een korting, cadeau of een ander voordeel. Ook bij de Koninklijke Harmonie Volharding Kessel-Lo kan je punten sparen wanneer je deelneemt aan een van onze activiteiten (1 punt per activiteit / concert ticket).

Omruilvoordeel: bij aankoop van een concertticket krijg je bij ons voor 10 punten er een gratis concert ticket bij. Bovendien geniet je van een gereduceerd tarief als UiTPAS-houder op je concert ticket, maar ook bij onze andere activiteiten.

Heb je recht op een UiTPAS met kansentarief en ben je gedomicilieerd in Bierbeek, Oud-Heverlee, Herent of Leuven? Dan krijg je 80% korting op een concert ticket of toegang/deelname aan één van onze andere activiteiten.

Praktische uitleg (kort uitleggen wat de interne procedure is voor kansentarieven)

Nog geen UiTPAS? Meer uitleg over het aanvragen van een UiTPAS vindt u op

www.uitinleuven.be/uitpas